menu

Skagen Posthus


Ejendommen - der er markant beliggende i Skagen Midtby med Aldi, Netto, Skagen Trælast, Super Brugsen som genboer og kun et stenkast fra såvel Skagens Banen og Gågaden.

Bygningen indeholder i gadeplan markant indgangsparti - Kundesluse - Stort butikslokale - Kontor med kopirum - Mellemgang med trappe til overetagen samt til kælderen - Kontor - Mellemgang til budstue/butik - Kontor - Mellemgang - 2 forrum til 2 toiletter - Baglokale/lagerrum m. udgang via dobbelt døre samt el port - Bagindgang med rengøringsrum samt trappe til overetagen.
Overetagen indeholder: Fordelingsgang - Vaskerum - Kantine - Stort toiletrum som er opdelt - Bruserum - Kontor med eget toilet - Mødelokale/kontor - Loftrum som deler de to afdelinger på overetagen - Fordelingsgang - 5 lokaler - Toilet - Trappeopgang, samt u udnyttet loftsrum.

Bygningens gulvbelægning er med linoleum i stueplan - lofterne er akustikgipslofter - indvendige vægge er dels murstensvægge og dels lette skillevægge der er malerbehandlede.

Vinduerne er med thermo i trærammer.

Bygningens tag er sadeltag med rød vingeteglsten.

Bygningerne er beliggende på lejet grund med en løbetid på indtil 01.04 2074.

Og så lidt om Skagen

I den tidlige middelalder var Skagen kendt som fiskerleje. I 1413 underskrev kong Erik Skagens købstadsprivilegier. Skagen var et samfund på godt og ondt. Det vrimlede med fisk og skibsvrag, men også med nederdrægtige købmænd, tiggere, røvere og plattenslagere. Det hårde vejr krævede ofte store ofre fra byen.

Så kom reformationen, der sammen med sandstormen og svigtende sildefiskeri var tæt på at udslette fiskersamfundet. Kirkegangen blev forhindret af sandet, og kirken blev lukket. Men skagboerne kom langsomt i gang igen, selv om det 1800 tallet var op ad bakke. I 1841 var det, med hjælp fra folk over hele landet, blevet muligt at indvie en ny kirke. Langsomt begyndte man med beplantning, at få styr på sandet. Kunstnere og forfattere lagde vejen forbi Skagen, og fastholdt indtrykkene af den barske hverdag med pensel og pen. Bl.a. Drachmann, Ancher og Krøyer afbildede de lokale og deres hverdag.

Jernbanen satte for alvor gang i udviklingen af Skagen, og turisterne kom til byen for at opleve strandene, seværdighederne og det primitive fiskeri. I 1903 begyndte bygningen af havnen, der efter 4 år stod færdig og i 1924 begyndte fiskeriauktionen. Velstanden bredte sig i byen. I 1906 fik byen et gasværk, så nu kunne man få ordentlig lys i husene og i 1918 kom der også et elektricitetsværk. Skagens moderne sygehus var blevet taget i brug i 1916.

Om vinteren var der ikke så meget gang i Skagen, men byen havde dog i 1908 fået en biograf. Idrætslivet voksede også langsomt frem med bl.a. tennis, gymnastik og fodbold. Når sommeren kom, kunne man i Skagen opleve underholdning af høj standard, og turister der kom for at opleve og feste. Flådebesøg og svenske fiskere var med til at skabe liv og omsætning i byen. Skagen var også byen, hvor kongen havde sin sommerbolig, og efter København var Skagen Danmarks mest internationale by.

I 1932 havde havnen 25 års jubilæum. Det blev markeret ved opstilling af statuen fiskeren og redningsmanden foran havmesterboligen. Under besættelsen gjorde Skagens beliggenhed byen til et meget strategisk sted for besættelsesmagten, der opførte rigtig mange bunkersanlæg her. Byen havde mange mindre butikker, men først i 1976 fik Skagen sit første supermarked. I 1989 blev gågaden etableret.

Havnen havde 100 års jubilæum i 2007, og samme år blev havneudvidelsen færdiggjort. Der er stadig meget liv på havnen, selv om kutterflåden i dag kun består af 25-30 fartøjer. Skagen havn er Danmarks største fiskerihavn målt i mængden af de fisk, der landes. 4 skibsværter har der været i Skagen, men i dag er der kun 2 tilbage.

Kunsten i Skagen har været med til at gøre byen til en museumsby, og turismen er et stort erhverv i byen. Det foreløbige sidste museum, bunkermuseet, åbnede i 2008. I 2013 fejrer Skagen 600 års købstadsjubilæum.

Gammel Skagens historie

Gl. Skagen, som også kaldes Højen, var stedet, hvor det oprindelige Skagen opstod som et lille fiskerleje. Det ligger lidt vest for Skagen by. Gl. Skagen er indbegrebet af uspoleret natur og havets brusen. Det er et fashionabelt feriested, der hver år besøges af rigtig mange turister, hvoraf mange vender tilbage år efter år.

Da jernbanen blev indviet i 1890, stod Højen Station også færdig. Hertil ankom den stadig stigende strøm af sommergæster, der havde opdaget Skagen. En særlig festdag var det når Kong Christian X. og hans dronning, Alexandrine ankom til Højen Station, for at tilbringe sommeren i deres sommerresidens, Klitgården, som Chr. X. overdrog sin dronning som bryllupsgave i 1914.

Der er meget idyllisk i Gl. Skagen. Året rundt giver naturen mange muligheder for oplevelser. Man kan bl.a. nyde det, der måske er Danmarks bedste havudsigt. Blandt de yderste klitrækker, kun et stenkast fra Vesterhavet, ligger Solnedgangspladsen. Herfra kan man nyde de fantastiske solnedgange, som Gl. Skagen byder på. Mange skønne restauranter og hoteller finder man også i Gl. Skagen. Og er man til kunst og kultur, er der også meget at se i Gl. Skagen.

Jens Jørgen Calundan
Kontakt:
Jens Jørgen Calundan

Chr. Xs Vej 8, Skagen
Sag: SK201826

Etageareal m2 1011
Bebygget areal m2 789
Grundareal m2 2215
Driftsudgifter 416.435
Energiklasse


Vis salgsopstilling
/

Vis salgsopstilling


Når du bestiller salgsmateriale, godkender du at vi gemmer de indtastede personoplysninger og at vi må kontakte dig telefonisk eller via e-mail vedrørende ejendommen. Du kan se vores persondatapolitik her!

Navn:

Telefon:

E-mail:

 Jeg ønsker salgsopstillingen sendt via post

 Ja, Ejendomsmæglerfirmaet Calundan må kontakte mig via telefon eller mail vedr. denne og lignende ejendomme

Book fremvisning

Book en fremvisning

Chr. Xs Vej 8, Skagen - SK201826

Når du bestiller en fremvisning, godkender du at vi gemmer de indtastede personoplysninger og at vi må kontakte dig telefonisk eller via e-mail med henblik på fremvisning af ejendommen. Du kan se vores persondatapolitik her!

Dine oplysninger

Ønsket tidspunkt

Kontakt en af vores finansielle partnere